Kampanje mot russisk propaganda

Les Bjørn Johan Bergers grundige kritikk av NRKs knefall for ondsinnet russisk propaganda i den hensikt å dehumanisere Ukraina og ukrainerne på selveste julaften, og ta del i kampanjen for å få den skeive dekningen behandlet av både Kringkastingsrådet og PFU. Dette er hjemlig demokratiaktivisme på sitt aller, aller beste:

Klage til Kringkastingsrådet og PFU.

En del mennesker har gitt uttrykk for at de ønsker at det skal klages på NRKs innslag om påstander fra «folkerepublikken» i Donetsk om at folk i Ukraina planlegger å bruke kjemiske våpen. Her er forslag til oppskrift for å gjøre det lett for deg å sende inn klage. Desto flere som sender inn klager, desto større er sjansen for at klagene vil bli behandlet.NB: Hvis man kopierer Minerva-lenken direkte fra denne teksten vil du ikke få med riktig adresse (et Facebook-problem). Du må klikke på lenken til Minerva-artikkelen slik at den blir åpnet i nettleseren din. Deretter må du kopiere nettadressen og lime den inn i teksten der hvor jeg har anvist. Dette gjelder for begge klagene. Her er lenken du må åpne:https://www.minervanett.no/…/nrk-formidlet…/3958701.

Kringkastingsrådet:Kringkastingsrådet har en relativt uformell funksjon, og man trenger ikke så mye argumentasjon. Den har en litt folkelig agenda, så her er det trolig høyere sannsynlighet for at de vil behandle klagen dersom mange sender inn klage. Klikk på denne lenken:https://info.nrk.no/kontakt/kringkastingsradet/kontakt/Fyll ut skjemaet og lim inn følgende tekst:

Jeg viser til Dagsrevyens innslag 24. desember, 7:45 inn i sendingen, og vil med dette klage på et ensidig og ukritisk innhold. NRK har som redaksjonsstyrt medium en viktig oppgave i å skulle hjelpe oss med å bekjempe et av vår tids onder, desinformasjon – ikke å kanalisere den. Forøvrig henviser jeg til mediekritikken slik den er fremkommet i Minervas artikkel om innslaget. (Lim inn lenken til Minerva-artikkelen her!)Med vennlig hilsen(ditt navn)FERDIG!

2. Pressens faglige utvalg (PFU)PFU har en mer formell funksjon og jobber ut fra eventuelle brudd på Vær Varsom-plakaten. Her er det nødvendig at sekretariatet vurderer at innslaget kan ha vært i strid med disse reglene. Trolig er det likevel en fordel at flere klager. Det er imidlertid ikke sikkert at de vil behandle klagen. Det kommer an på om de mener den er tilstrekkelig relevant. Klikk på denne lenken: https://presse.no/pfu/slik-klager-du-til-pfu/klageskjema/Fyll ut informasjon om deg selv på første side. På neste side haker du av/fyller du ut skjemaet med følgende innhold:

Samtykke: Ikke hak av for noe

Medium: NRK Dagsrevyen

Publiseringsdato: 24.12.2021

Tittel på artikkel: Russland øvelse

Klagen gjelder: Bare tv/radioinnslag

Lenke til nettartikkel: https://tv.nrk.no/se?v=NNFA19122421&t=468s

Lim inn følgende tekst: Jeg viser til Dagsrevyens innslag 24. desember, 7:45 inn i sendingen, og vil med dette klage på et ensidig og ukritisk innhold. NRK har som redaksjonsstyrt medium en viktig oppgave i å skulle hjelpe oss med å bekjempe et av vår tids onder, desinformasjon – ikke å kanalisere den. Forøvrig henviser jeg til mediekritikken slik den er fremkommet i Minervas artikkel om innslaget. (Lim inn lenken til Minerva-artikkelen her!)Med vennlig hilsen(ditt navn)I boksen under haker du av for følgende paragrafer i Vær Varsom-plakaten:

3.2

4.1

4.4

4.13

4.14

4.15

FERDIG!

Les Bergers artikkel i Minerva her:

https://www.minervanett.no/…/nrk-formidlet…/395870…

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-3-1024x464.png

https://www.facebook.com/groups/1358872520796541/posts/5403519616331791/?__cft__[0]=AZUpFtErV9oZ1FFgI-KzL8fRsHYa_O4So3qyTVMNQZGsOpqR8U_-1XUsEIFZEsG06esgorC-MOkHH8f8_QN7-HS_reFOibMsfr4Jq2D4EmsR6TenglrUIuph9dEm6u55cFXOnYAc4xHDz-hBPp1WeuWl&__tn__=%2CO%2CP-R

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *